Zoek
Sluit dit zoekvak.

Iedereen moet mee kunnen doen!

Businesspark Wormerveer en zorgorganisatie Odion werken samen in het kader van inclusief werkgeverschap

Businesspark Wormerveer en zorgorganisatie Odion zijn een samenwerking aangegaan in het kader van inclusief werkgeverschap. Businesspark Wormerveer is hét businesspark van Zaanstad. Een modern businesspark, centraal gelegen in de Zaanstreek, waar meer dan 600 bedrijven zich hebben gevestigd en waar circa 4800 mensen werkzaam zijn. Odion ondersteunt kinderen en volwassenen met een beperking in de regio’s Zaanstreek, Kennemerland en Waterland. Odion staat voor een samenleving waarin iedereen volwaardig meedoet en waar organisaties vol vertrouwen gebruik maken van de vaardigheden, interesses, wensen en kwaliteiten van mensen. Ook als die mensen een beperking hebben. Gezamenlijk willen Businesspark Wormerveer en Odion zich inzetten om de verbinding te maken tussen het bedrijfsleven en de cliënten van de zorgorganisatie.

Inclusie coördinator gestart
Om deze verbinding zo goed mogelijk tot stand te laten komen is er een inclusie coördinator aangesteld, Sanne Jillings. “Als inclusie coördinator ben ik verbonden aan dit mooie project. Mijn rol is om contact te leggen met de ondernemers op Businesspark Wormerveer en op zoek te gaan naar mogelijkheden en nieuwe inzichten”, aldus Sanne. “Bedrijven kunnen op dit moment lastig hun vacatures invullen. Aan de andere kant zijn er cliënten die van Odion ondersteuning ontvangen en heel graag een actieve rol willen vervullen in de samenleving. Dit kan door middel van een passende baan, diverse werkzaamheden, vrijwilligerswerk of een ervaringsplek. Mijn rol als inclusie coördinator is om alle partijen bij elkaar te brengen en zo een win-winsituatie te creëren. Hierbij is geen vraag te gek! Op naar een bruisend Businesspark Wormerveer waar iedereen wil en mag meedoen!

Heeft u vragen of ideeën, neem dan contact op met Inclusie Coördinator Sanne Jillings via inclusie@businessparkwormerveer.nl of telefonisch via 06-82492949

in samenwerking met:

Waarom is dit zo belangrijk?

In onderstaand filmpje geven mensen met een beperking aan waarom ontwikkelingsgerichte activiteiten en werk voor hen zo belangrijk zijn. Ze vertellen wat hun droom is en waar zij graag naar toe willen werken. Maar ook waar ze nu al trots op zijn en wat ze al hebben bereikt dankzij de inzet van de zorgprofessionals die hun hierin ondersteunen. En deze zorgprofessionals geven aan welke ‘onsje meer’ zij in de weegschaal leggen om de volgende stap te kunnen zetten.