Search
Close this search box.

BVNM wordt Businesspark Wormerveer

Op de onlangs georganiseerde en drukbezochte Algemene Ledenvergadering heeft de bedrijvenvereniging Noorderveld Molletjesveer (BVNM) een grote stap gezet richting de toekomst. Voor het eerst sinds 1981 wordt de naam gewijzigd en daarmee de hele identiteit van de bedrijventerreinen. De nieuwe naam wordt Businesspark Wormerveer.

Ambitie
In 2016 heeft het bestuur een forse ambitie uitgesproken: “We willen een excellent en het meest aansprekende bedrijventerrein van Nederland worden. Om deze ambitie waar te maken is gekeken naar de functie, samenstelling en demografie van de terreinen Molletjesveer en Noorderveld. Wat zien we dan? Wat voor bedrijven zitten daar? Wie werken daar? Wat is onze rol in de omgeving? Dat zijn vragen die bij ons leven”, aldus Dick Dekker, voorzitter van de vereniging. “Wij praten over WOZ- waarde, waarbij WOZ staat voor Werkgelegenheid, Onderwijs en Zorg. Daarbij hebben we 5 onderwerpen benoemd waarop we willen excelleren. Dat zijn Arbeidsmarkt/onderwijs, Parkmanagement, Duurzaamheid, Bereikbaarheid en tot slot Veiligheid.”

Uitgangspunten
“Voor elk van die onderwerpen is het zo dat we de mens centraal stellen. Zij vormen het hart van ons bedrijventerrein,” gaat Dick verder. “We gaan het bedrijventerrein van ‘binnen’ naar ‘buiten’ ontwikkelen. Daarbij stellen we dus de mensen die daar werken centraal. Dit zijn zowel de ondernemers, werknemers als de studenten/stagiaires. Daarbij formuleren we aandachtsgebieden waarop wij nu moeten anticiperen en acteren om in de toekomst het hart van het bedrijventerrein gezond en vitaal te houden. Deze aandachtsgebieden sluiten naadloos aan bij de onlangs gepubliceerde economische visie van gemeente Zaanstad.”

Match
Om de ambitie kracht bij te zetten is er gekeken naar de eigen propositie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden de nieuwe naam en identiteit bekend gemaakt. “Best een spannend moment”, vervolgt Dick. “Als bestuur staan we er 100% achter, maar vinden de leden het ook goed? Achteraf bleek die spanning ongegrond, de onthulling werd met applaus beloond en vanaf dat moment heten we Businesspark Wormerveer. De eerste stappen richting een excellent bedrijventerrein zijn gezet.”

Plannen
Met volop energie gaat Businesspark Wormerveer nu verder met het realiseren van de ambitie. “We hebben mooie samenwerkingen op stapel staan. Op het gebied van duurzaamheid werken we nauw samen met SAENZ, dat uit onze vereniging is ontstaan. Ook op het gebied van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn mooie ontwikkelingen te melden. Zo gaat Businesspark Wormerveer samenwerken met Odion om hun cliënten een werkplek te bieden. “Onze slogan is niet voor niks Samen zijn wij Businesspark Wormerveer”, besluit Dick Dekker.

Blijf op de hoogte! Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Wees gerust, we zullen je niet plat spammen!